< Tillbaka

Myter om Robotics #2

Vi automatiserar och förlorar våra jobb

Sist avhandlade vi att implementering av Robotics inte alls behöver vara omständlig eller tidskrävande. Implementering av Robotics Desktop Automation (RDA) kan gå både fort och smidigt med det stöd Insource ger sina kunder. Dagens beröringsområde och missuppfattning är att Robotics implementeras för att kunna ersätta personal.

Det går att argumentera för att det finns en viss sanning i ovanstående mening. Däremot finns det otroligt många fördelar med automatisering kopplat till våra medarbetare och verksamheter. Syftet med att införa Roboticslösningar bör inte vara att ersätta personal utan att istället frigöra personal från monotona och repetitiva uppgifter. När vi automatiserar processer effektiviserar vi inte bara arbetet. Automatisering gör att medarbetarna får lägga sin tid på värdeskapande aktiviteter som bättre överensstämmer med deras kompetens. Det i sin tur ger oss både gladare medarbetare och bättre värde i vår output. Förmodligen är det få Controllers som under sin universitetsutbildning trodde att de skulle hämta och sammanställa data i Excel under halva sin arbetstid. Värdeskapande kommer från att tänka och utveckla. Inte att klippa och klistra. 2019 känns som ett bra år att förinta de arbetsuppgifter som inte skapar värde.

Har du ett potentiellt behov av att automatisera en eller flera processer? Testa en gratis introduktionskurs i Robotics genom att anmäla dig HÄR eller kontakta oss på Insource.